Prins Hatt under jorden

Prins Hatt under jorden

1 av 5

Den förtrollade pissepottan

En skimrande sagoskatt

Den Förtrollade pissepottan är Sagomuseets egen sagobok. Små och stora, unga och gamla, alla som vill njuta av härliga svenska folksagor om prinsar och prinsessor, häxor och vanligt folk, trolldom och upptåg, finner här en sagoskatt. I boken hittar du alla folksagor som gestaltas på Sagomuseet.

Här finns inte bara alla de välkända och älskade sagorna som Bockarna Bruse och Prins Hatt under jorden, utan också många, skojiga, nya bekantskaper som till exempel Den förtrollade pissepottan, en oemotståndlig actionsaga om rikedom och makt.

Boken är skriven av sagoberättaren Per Gustavsson. Han delar också med sig av sin rika erfarenhet av sagoberättande och berättar om sagornas ursprung och vilka som en gång berättade dem. Boken vill även inspirera läsaren att berätta sagorna fritt.

De fantastiska och färgstarka illustrationerna är gjorda av konstnären Kjell Sundberg, som bor lite utanför Ljungby. Han har gjort många målningar och skulpturer som du kan se på Sagomuseet.

Hur får jag tag på boken?

Du kan köpa Den förtrollade pissepottan på Sagomuseet. Den kostar 170 kronor. Om du vill kan vi också skicka boken till dig. Då tillkommer proto.

Många av våra tyska besökare har frågat efter boken på tyska. Har du tyska bekanta kan du berätta för dem att boken kommer också finns på tyska och heter Der verzauberte Pisspott.

Dela denna sida: