Juli - augusti

Berättelser och musik i sommarkväll

5 juni 2016. Nyheter

Under juli och augusti bjuds det på berättarföreställningar samt sång musik bakom Gamla torg i Ljungby måndagar kl 19.00. SE HELA PROGRAMUTBUDET HÄR >

Sagobygden och Berättarnätet Kronoberg presenterar tikllsammans med Ljungby Kommun och ABF-Kronoberg:

"Berättelser och musik i sommarkväll"

måndagar kl 19 Gamla Torg, Ljungby

Bänkar finns att sitta på, men om så önskas kan egen stol medtagas. Vid regn flyttar vi in på Sagomuseet, obs begränsat antal platser.

FRI ENTRÉ!

Här är hela programutbudet:

Berättelser och musik i sommarkväll måndagar kl 19 Gamla Torg, Ljungby

JULI

4 JULI - MUSIKPÄRLOR PÅ GAMLA TORG

Björn Elmgren är en sångare med fantastik bredd som framför blandade musikal-iska pärlor. Björn är utbildad på Musikhögskolan i Malmö och har medverkat i otaliga musikaler och operor inte minst i Småland. Han är en musikalisk estradör och entertainer men även krönikör i Smålandsposten. Björn är också operachef på Smålandsoperan som i sommar ger Barberaren i Sevilla på Huseby Bruk, smakprov från denna uppsättning utlovas bl.a. denna afton. 

11 JULI - ”KORSETTER OCH KALSONGER”

Från djurhudar till haute couture. En kavalkad av kåserier, berättelser och sagor om det vi har, eller inte har på oss. Medverkande: Eva Andersson och delar av hennes garderob. 

18 JULI - ”NÄR DJÄVULEN VAR EN ÄNGEL” 

I detta musik- och berättarmöte möter du folktrons magiska värld, med märkliga människor, sägner och musik från Linnés resor, spökberättelser, rysliga ballader och förtrollade polskor. 

Medverkar gör Ulrika Gunnarsson – Folksångerska och musikant och Meg Nömgård – Berättare och verksamhetsledare för Sagobygden. 

25 JULI - ONE HUNDRED YEARS OF AMERICANAH

Linda Heiling och Fredrik Persson spelar amerikansk musik med rötterna i Appalacherna. Folkmusik med berättelser om ond bråd död, hårt arbete, olycklig kärlek, hopp och förtvivlan. Speciellt hämtas inspiration från 1920- och 30-tal, då urgamla traditioner fortfarande var en del av vardagen. 

AUGUSTI

1 AUGUSTI - POESIN, ETT HEM

Den flerfaldigt prisbelönta poeten och författaren Ingela Strandberg läser ur urvalssamlingen ”Vid oro skog” och berättar om dikterna och om livet, särskilt om barndomen och om barndomens kraft. Född och uppvuxen i ett småbrukarhem i Grimeton. 

8 AUGUSTI - ”VIKTIGT KÄNNS GAMMALT” 

Måste allt ha en mening? Måste allt vara viktigt? Och vad gör man egentligen de dagar man inte har lust att rädda världen. Skådespelare från Teater 16 bjuder på historier om allt nyhetsbyråerna sorterade bort. Glöm politiska budskap, överdramatik och uppmaningar och se föreställningen om att bara vara.

Medverkande: Matilda Stjernqvist, Edwin Klaesson, Frida Gustavsson, Erik Johansson och Linnea Rydell, medlemmar i Teater 16. 

Bänkar finns att sitta på, men om så önskas kan egen stol medtagas. Vid regn flyttar vi in på Sagomuseet, obs begränsat antal platser.

FRI ENTRÉ

 

 

 

 

 

5 juni 2016, 21.39

Dela denna sida: